LIFE CityTRAQ

Screeningtool genomineerd voor de BeGeo Awards 2024

De screeningtool lucht, die ontwikkeld wordt binnen LIFE CityTRAQ, is genomineerd voor de BeGeo Awards 2024 in de categorie ‘Project dat bijdraagt tot de SDG’s’. 

De BeGeo Awards, een evenement georganiseerd door het Nationaal Geografisch Instituut, viert dit jaar haar achtste editie. Het evenement brengt  professionals uit diverse sectoren samen – waaronder de overheid, academische wereld, onderzoeksinstellingen, privésector en verenigingen – om het volledige potentieel van geodata te benutten.

De screeningtool belichaamt het kernthema van de BeGeo Awards: de kracht van samenwerking en innovatie in het gebruik van geo-informatie voor duurzame ontwikkeling. Door lokale besturen in staat te stellen hun luchtkwaliteit effectief te analyseren met behulp van locatiedata, speelt de tool een cruciale rol in het faciliteren van een gerichte aanpak om milieuproblemen te identificeren en aan te pakken. Dit niet alleen ten voordele van de gemeenschap, maar ook als een bijdrage aan een effectiever klimaatbeleid.

De nominatie van de screeningtool illustreert hoe geodata een transformatieve rol kan spelen in het aanpakken van enkele van de meest urgente milieuvraagstukken waarmee gemeenten geconfronteerd worden. Dit initiatief markeert een belangrijke stap in de richting van een beter geïnformeerde en actieve aanpak van luchtkwaliteitsbeheer op lokaal niveau.

De afsluitende ceremonie is gepland op 19 maart.